д-р Василка Юрукова

специалист по вътрешни болести, хомеопатия

Д-р Василка Юрукова е водещ специалист по вътрешни болести, хомеопатия, Шуслерова терапия и биорезонансно лечение. Тя е международен лектор по хомеопатия със забележителен опит в клиничната хомеопатична практика при деца и възрастни.

От 2000 до 2012 г. д-р Юрукова преподава хомеопатия на лекари и фармацевти в Медицинските университети в София, Пловдив и Варна. От 2006 до 2011 г. преподава хомеопатия в САЩ. Като лектор на CEDH USA обучава лекари и стоматолози по хомеопатия в американския университет „Томас Джеферсън“ във Филаделфия, както и в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско и Форт Лодърдейл.

От 2011 г. провежда свое онлайн обучение на английски език – From Theory to Practice („От теория към практика“), предназначено за лекари от САЩ и Канада, при което се предават практическите аспекти на лесното и бързо предписване на този вид терапия.

През последните 10 години д-р Юрукова провежда фоун линк семинари за лекари хомеопати в Австралия и Нова Зеландия.

Нейните уебсайтове www.homeopathytoday.eu и www.homeopathytoday.net съдържат богата база информация за лекари и пациенти.

Д-р Юрукова е автор на множество статии в периодичния печат. През октомври излезе на пазара нейната първа книга „Живот без алергии“, чрез която тя споделя своя успешен опит при лечението на тези разпространени днес заболявания.

Други лектори