д-р Таня Андреева

Детски ревматолог и педиатър

„Щастлива съм, че имам възможността да работя с деца. Работата с тях е мотивираща и позитивна.“

Това споделя с нас д-р Таня Андреева – Детски ревматолог и педиатър в Болница „Здравето“ – гр. София.

През 2010 година Д-р Андреева завършва Медицина към Медицински факултет на МУ София. От 2012 година специализира Детска ревматология в СБАЛДБ Проф. Иван Митев. В клиниката по Детска ревматология работи „рамо до рамо“ с лекари на световно ниво. Член на Българската педиатрична асоциация, д-р Андреева участва в научни трудове и публикации, както и в множество педиатрични и ревматологични конгреси и конференции.

Тя споделя с нас, че представите и за професионално израстване в медицината винаги са били свързани с децата. А голямата и страст е ревматологията, също така има професионален интерес в областта на ехографските изследвания при деца, профилактичната и социална педиатрия.

Основател е на безплатното приложение HealthyKid Sofia, което помага на родителите бързо да достигнат до детски специалист при спешни състояния и симптоми на децата, които изискват лекарска намеса. Приложението предоставя информация на потребителите за педиатрични болници, медицински центрове, лаборатории и дентални клиники (частни и държавни) в гр. София, които разполагат с различни детски специалисти.

Други лектори