доц. д-р Лалка Рангелова

специалист по хранене диететика

доц. д-р Лалка Рангелова, дм е лекар със специалност „Хранене и диететика“. Специализирала е в областта на детското хранене към Световната здравна организация.

Д-р Рангелова е член на работната група участвала в разработването на Наредба №2 на Министерство на здравеопазването за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни (2013 г.) и на „Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3 годишна възраст”(2013 г.). Съавтор е на „Основи на здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст” (2014 г.).

От 2012 г. д-р Рангелова е представител за България в експертни групи към Европейската комисия. От 2018 г. е член на Научно експертния съвет по хранене към Министерството на здравеопазването.

Д-р Рангелова е преподавател в курсове по хигиена и хранене за студенти към Софийския университет, лекари и медицински специалисти към РЗИ и има богат изследователски опит в областта на хранителната епидемиология.

Член е на Българското научното дружество по хранене и диететика, Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД) и на Българската асоциация по обществено здраве (БАОЗ).

Доц. д-р Лалка Рангелова работи в отдел “Храни и хранене” на Националния център по обществено здраве и анализи. Пациенти приема в Поликлиника България.

Други лектори