• Кога?
  • 17 май, 10:00 часа
  • Къде?
  • Интер Експо Център, зала Витоша

За втора поредна година Puls.bg организира форум за бременност и раждане с амбициите да превърне в традиция срещите между водещи медицински специалисти и бъдещи и млади родители. Да отглеждаш дете е мисия, която започва от мига, в който мъничкото сърце затупти под майчиното, и дори по-рано, от планирането на бременността, тъй като с действията си още оттогава влияем и залагаме здравето му дългосрочно.

 

В тази връзка миналата година поставихме акцент върху необходимостта от взимането на информирано решение на базата на достоверни факти и познания при избора дали да се ограничим само с пакета изследвания, който се покрива от Националната здравноосигурителна каса при проследяването на бременността и къде в нашите, български, условия е разумно да се осъществи раждането – в медицинско заведение или вкъщи.

 

Тази година фокусираме вниманието ви върху следващите по степен важни въпроси, по които има сериозни неясноти или битуват редица погрешни митове в семействата.

 

Целта ни е под формата на беседа с водещи лекари в съответните области да дадем практични напътствия, които могат да предотвратят понякога фаталното. Така познанията ще ни подготвят предварително за адекватна реакция  в случай на тревожни състояния, от което понякога зависи в немалка степен възможността за получаване на правилна медицинска грижа навреме и успешният развой на събитията. От друга страна, имайки тези познания, ще сме в състояние да преценим правилно обстановката и необходимостта от едно или друго действие на лекаря без погрешна емоционалност, което може само допълнително да допринесе за взаимното доверие и уважение помежду ви.

 

С темите, които поставяме, ще се опитаме да разясним къде е границата на нормално протичащите признаци на бременността и кои са техните тревожни отклонения; да получим отговор на въпроса: дирижираното раждане естествено ли е; и кои са спешните състояния при новороденото, независимо дали ни изглеждат или не такива, но които налагат незабавна консултация с педиатър.

 

Очакваме ви!

 

Ще бъде полезно и ценно!

 

Puls.bg